Pasta de dinti Sensodyne Repair and Protect, 75ml
• Ofera protectie continua impotriva sensibilitatii dentare*;
• Formeaza un strat reparator mai dur* peste zonele vulnerabile ale dintilor sensibili datorita formulei anhidre pe baza de NovaMin (ioni de calciu si magneziu);
• Intareste smaltul dintilor;
• Protejeaza dintii impotriva cariilor prin concentratia de 1450 ppm fluor;
• Aduce toate beneficiile unei paste de dinti obisnuite: curata cavitatea bucala si improspateaza respiratia ajutand la mentinerea sanatatii dintilor si gingiilor*;
• Marca recomandata de medicii dentişti pentru sensibilitate dentara**;
*prin periaj regulat de 2 ori pe zi
** conform studiu GfK, realizat in Romania, noiembrie – decembrie 2018
Cum actioneaza pasta de dinti Sensodyne Repair & Protect?
Sensodyne Repair & Protect este o pasta de dinti care foloseste tehnologia NovaMin care ajuta la repararea zonelor vulnerabile ale dintilor si protectia continua impotriva sensibilitatii dentare* prin formarea la nivelul dentinei expuse a unui strat protector asemanator cu cel natural al dintelui.
Stratul nou, reparator se formeaza pe suprafata dentinei expuse si in interiorul canaliculelor dentare si este cu 50% mai dur decat dentina naturala.
Aceasta ofera protectie continua impotriva sensibilitatii dentare*.
*prin periaj regulat de 2 ori pe zi
Pasta de dinti Sensodyne Repair & Protect este un dispozitiv medical.
SENSODYNE
Pasta de dinti Sensodyne este recomandata de medicii stomatologi din intreaga lume pentru a combate sensibilitatea dentara. Este dovedit clinic ca, prin utilizare regulata, de doua ori pe zi, aceasta ofera protectie continua impotriva sensibilitatii dentare comparativ cu o pasta de dinti obisnuita.
Ce este sensibilitatea dentara?
Sensibilitatea dentara este o problema dentara frecventa, dezvoltata in timp. Denumita si hipersensibilitate dentinara sau sensibilitatea dintilor, este durerea ce rezulta din expunerea dentinara, fiind o reactie la stimuli chimici, termici sau fizici. Dentina contine canalicule dentinare in care se afla terminatiile nervoase ale dintelui si este protejata de smaltul dentar. In cazul sensibilitatii dentare, din diverse cauze precum retractia gingivala sau uzura smaltului, dentina este expusa. Cand dentina expusa intra in contact cu alimente sau bauturi calde, reci, dulci, acre, miscarea fluidului din canaliculele dentinare stimuleaza terminatiile nervoase din interiorul dintelui cauzand o durere scurta, ascutita ce se mentine doar pe durata de aplicare a stimulului declansator.
Doar un medic stomatolog poate confirma daca ai sensibilitate dentara sau nu. Conform studiilor, 1 din 3 persoane adulte sufera de aceasta afectiune [Addy, 2002] si, de asemenea, 2 din 5 adulti tineri (18-35 ani), conform [West 2013].
Ce este eroziunea dentara ?
Este definita ca uzura chimica, graduala a tesuturilor dentare sub actiunea acizilor sau a mediului acid din cavitatea orala.
Dintii cei mai afectati de eroziunea dentara sunt de obicei incisivii, acestia avand un rol important in procesul de masticatie.
Ce cauzeaza sensibilitatea dentara?
Unele din principalele cauze ale sensibilitatii sunt:
1. Igiena orala deficitara sau absenta, ce determina aparitia placii bacteriene si a tartrului.
2. Retragerea gingiilor, ca urmare a afectiunilor gingivale (gingii inflamate, sangerari gingivale, retractia gingivala, parodontoza).
3. Deteriorarea smaltului, care poate aparea ca urmare a scrasnitului din dinti voluntar sau involuntar in timpul somnului, periajului excesiv sau agresiv, uzurii chimice sub actiunea acizilor sau uzurii fiziologice, producand expunerea dentinei.
Cand dentina expusa intra in contact direct cu stimulii declansatori (alimente calde, reci, dulci, acre, aer rece sau periajul dentar) apare o durere spontana de scurta durata.
Cum poti preveni sau ameliora sensibilitatea dentara ?
1. Inlocuieste pasta de dinti obisnuita cu o pasta special conceputa pentru hipersensibilitatea dentara, cu fluor si abrazivitate scazuta, asa cum este Sensodyne.
2. Foloseste periute de dinti special concepute pentru sensibilitate dentara, cu peri moi sau de duritate medie.
3. Periaza dintii de 2 ori pe zi, nu mai mult de 3 ori pe zi, printr-un periaj corect.
4. Periaza dintii cu blandete, cu o miscare circulara, evitand aplicarea unei presiuni exagerate.
5. Evita bauturile si alimentele acide, cum ar fi bauturile carbogazoase.
6. Foloseste o apa de gura fluorurata fara alcool.
7. Colaboreaza activ cu medicul tau stomatolog si mergi la controale regulate.
8. Deoarece este mai usor sa previi, decat sa tratezi, pentru rezultate optime, foloseste pasta de dinti impreuna cu periuta de dinti, ata dentara si apa de gura, pentru o igiena orala corecta!
HDPClean face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din aceasta pagina. Rareori acestea pot contine inadvertente: fotografia are caracter informativ si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard, unele specificatii pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot contine erori de operare. Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului disponibil.